Az idei Erasmus+ program keretében az őszi turnus időszakában 14 diákunk tölti egy hónapos szakmai gyakorlatát Lengyelországban, Olaszországban és Ausztriában.
A szakács, pincér, cukrász és turisztikás diákunk a projekt idei témájához igazodva, amely a ”Hagyományos ételek beilleszkedése a modern gasztronómiába” címmel zajlik, megfigyeléseket végez, hogy mennyire tudják a régióra jellemző régi étkeket összekapcsolni a mai modern gasztronómia követelményeivel, ezzel is fellendítve a város turistaforgalmát.
Tanulóink bepillantást nyerhetnek egy osztrák vendéglátósokat képző iskola hétköznapjaiba, az olasz cukrászdák és kávézók nyüzsgő életébe és egy négycsillagos szálloda magas színvonalú, professzionális munkájába. A szakmai fejlődés mellett természetesen marad idő városnézésre és kirándulásra is Rómába, Linzbe és Krakkóba.
És hogy mennyire érzik jól magukat diákjaink? Ide kattintva megtekinthetők az általuk küldött képek!