languages


Közösségi szolgálat a Máltai Keriben 

Talán sokan tudjátok, hogy 2016. január 1-től csak az érettségizhet, aki igazolni tudja, hogy teljesített 50 órányi közösségi szolgálatot. Mindent megteszünk, hogy ezt a szép kötelezettséget diákjaink számára élménnyé tegyük, ezért számos intézménnyel kiépítettük a kapcsolatot, ahol ezt az 50 órát tanulóink tartalmasan és valódi segítséget adva tölthetik el.


A jogszabályok tág teret adnak a közösségi szolgálattételre. Élve a lehetősséggel iskolánk mintegy 50 intézménnyel épített ki kapcsolatokat, amelyekben mind örömmel látják közösségi munkára jelentkező tanulóinkat. Az intézmények között vannak óvodák és más oktatási helyszínek, szociális központok, környezet- és természetvédelmi szervezetek, állatmenhelyek, kulturális intézmények is. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja a habitusának, érdeklődésének megfelelő lehetőséget, hogy a közösségi szolgálat ne csak kötelesség, de élmény is legyen. A fogadóintézmények teljes listája a lap alján található linkről letölthető, de mielőtt bárki választana a lehetőségek közül, mindenképpen beszéljen erről osztályfőnökével vagy iskolánk IKSZ koordinátorával. Ez azért is fontos, mert a közösségi szolgálatnak számos adminisztratív feltétele és előírása van, amelyeket be kell tartani ahhoz, hogy igazolni lehessen az érettségire bocsátáshoz szükséges 50 órát.

Annak sincs akadálya, ha valaki olyan helyszínen, intézménynél szeretné ledolgozni az 50 órát, amellyel iskolánknak még nincs megállapodása. Ezzel a kéréssel is legyetek kedvesek hozzánk fordulni, hogy megállapodhassunk a választott intézménnyel, mert ez is feltétele az 50 óra igazolásának.

 

Végül kedvcsinálóként néhány vélemény és beszámoló a közösségi szolgálat korábbi tapasztalatai közül:


„Nagyon jól éreztem magam! A Fájdalmas Búcsú szentmise gyönyörű volt, nagyon tetszett, hogy minden településről eljöttek erre a jeles alkalomra és jó volt látni, hogy az emberek egy közösségben vannak a hit és a szeretet által.”

Járeb Dominika Kitti 11. B – Fájdalmas Búcsú 2016.


„Jól érzem magam a Katasztrófavédelemnél. Minden közösségi szolgálatot végző diáknak van egy kijelölt mentora, akinek a munkáját segíti. Aki a 18. életévét betöltötte, részt vehet az éjszakai gyakorlatokon is. Személy szerint azért szeretek odajárni mivel családias hangulatú a hely és mindenki kedves, ha nem értek valamit örömmel segítenek nekem.”

Balogh Annamária 12. Szé1A – A Katasztrófavédelemnél végzett munkájáról


„Az is nagyon pozitív volt a számomra, hogy sok ember segít a másikon. Van, aki megteheti ezt és van, aki nem, de olyannal is találkoztunk, aki mindent, amit vásárolt, odaadta a rászoruló gyerekeknek. Remélem, hogy az osztálytársaimmal sokat tudtunk segíteni, hogy egy kicsivel szebb és boldogabb karácsonyuk legyen nekik is!”

Rácz Jenő 11. F – Spar „Adni öröm” akció 2014.

 

„Csodálatos dolog adni és jót tenni, figyelni arra, hogy kinek mire van szüksége, figyelemmel kísérni az emberek adni akaró vágyát és azon tűnődni, hogy nem azok az emberek segítenek a legjobban, akiknek rengeteg van, hanem akiknek alig van és látni, hogy azt a kicsit is megosztják másokkal!”

Kovács Vivien 10. A – Spar „Adni öröm” akció 2014.

 


„Egy csoda azt látni, hogy mennyien adnak! Fantasztikus volt, amikor egy úriember egy teli kosár árut hozott …”

Fajkus Péter 11. F – Spar „Adni öröm” akció 2014.

 

„A Magyar Vöröskereszt Gyöngyös Terület vezetőjeként köszönetet mondok és elismerésem fejezem ezúton ki, mivel Barbara hozzáállása a feladatokhoz példaértékű, munkája precíz, pontos. Remélem, hogy ő is gazdagabb lett munkája által, mi Általa biztosan!”

Csaszlai Barbara 12. Szé/2 osztályos tanulóról írták


„Szemtől szembe nem igazán találkoztam autista gyermekkel, de ha volt is rá alkalom, akkor aranyosak voltak. J A feladatom nem volt más, mint rengeteget laminálni, vágni, ragasztani, varrni stb., szóval előkészíteni az ő speciális óráikra az eszközöket. Ezzel is segítve őket. Fontosnak tartom az 50 óra eltöltését, mert sok új információt lehet szerezni közben, és tapasztalatot. Én jól éreztem magam az idő alatt, míg ott voltam. Nem bántam meg hogy oda mentem. Végtére is mindenkit csak bíztatni tudok, hogy mielőbb ugorjon neki az 50 órának!”

Bakos Judit Anna 12. B – az Autista Segítő Központban végzett munkájáról

 


Letölthető dokumentumok:


JELENTKEZÉSI LAP

Napló MINTA

Együttműködési megállapodás MINTA

Fogadóintézmények


PARTNEREINK:

ecdl_logo.jpg HKIK_log.jpg NKIK_log.jpg BKIKlog.png JNSZKIK_kicsi.jpg gyngyszv_fsz_log.jpg gla_log_gif.gif kekes.gif hotel-residence-ozon-superior-logo.png lifestyle-hotel_logo_220x200.png 000009490_grandhotel_galya_logo.jpg.jpg
Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók