languages

Leonardo szakmai gyakorlat Finnországban

2013. 09. 17., 11:06


Augusztus 15 és szeptember  12 között Medveczki Anett, Nagy Boglárka, Zaklóczki Ádám 14.V és Pálfi Benjamin 11.E osztályos tanulók vehettek részt 4 hetes külföldi szakmai gyakorlaton Finnországban, Savonlinnában. Az utazást felkészítő foglalkozások előzték meg, amelyek a nyári szünet idejére estek, de fontos információkhoz juttatták a leendő gyakornokokat. Megtudták kik lesznek a munkatársaik, milyen környezetben fogják a munkájukat tölteni, mit kell csomagolni a bőröndbe és nem utolsó sorban megismerkedtek egymással.

A nagy izgalommal várt utazás is elérkezett. A repülőút újdonság volt mindenki számára és bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem kell tőle tartani. A szállásuk a Tott hotel –kollégiumban volt, mindennel felszerelve. Meg is lett a mosókonyha, konyha és a szeméttároló is, miután kiismerték magukat az alagsori labirintusban. A szobakulcsok időnként ugyan megtréfálták a lakókat, de szerencsére már finnül is sikerült szerelőt hívni.

A munkahely a vendéglátós iskola, a Paviljonki étterme és konyhája volt. Szakoktatók keze alatt finn tanulócsoportok mellé beosztva ismerkedtek a helyi specialitások elkészítésével. Kenyérféléket, előételeket, desszerteket és nagyon sok halfélét készítettek.  A helyi szakoktatók és a projekt koordinátor az utolsó napon értékelte munkájukat. Ezek szerint nincs okuk szégyenkezni, kiválóan megállták a helyüket a munkában, odafigyelésük és tenni-, tanulni akarásuk példamutató volt. Fejlesztendő terület az angol nyelvtudás, amelynek valódi értékéről és hasznosságáról most győződhettek meg igazán a fiatalok.

Kicsit fájó szívvel, de rengeteg élménnyel gazdagodva tértek haza Magyarországra. Reméljük sok olyan hosszú távú tapasztalatot szereztek, amelyeket később a munkavállalásnál illetve szakmájukban hasznosíthatnak.

 

További képek megtekinthetők a galériában.

 

Csókáné Kálmán Éva

 

projekt koordinátor

Irány a középsuli!

LEGFRISSEBB HÍREINK

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Infoblokk.jpg

Programok


Pályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók