Áprilisban Nagy Evelin, Farkas Nikolett, Sipos Bianka és Czeglédy Valentina 10.E osztályos diákok utazhattak a Leonardo da Vinci program keretében az olaszországi Cesenatico városába 1 hónapos szakmai gyakorlatra. A tengerparti városka IAL vendéglátóipari iskolája tárt karokkal várta a 2 szakács és 2 pincér tanulót. Az iskola elhelyezkedése az első pillanatban lenyűgözte a csapatot; a tengerparti homokra épült intézményben találhatók az oktatási kabinetek, tantermek, panoráma étterem és a felsőbb szinteken a kollégium, ahol a szállást biztosították. Ilyen környezetben a munkavégzés is jobban megy! Az iskola tanárai nagy odafigyeléssel osztották be a magyar tanulókat a különböző csoportok mellé a konyhára, cukrászdába, étterembe és bárba. Így minden munkafolyamatot, minden eszközt láthattak és kipróbálhattak, minden oktató specialitását megtanulhatták. Volt, akivel kávévariációkat, volt, akivel csokoládérózsát, zöldségfaragást, gyümölcsdíszeket, koktélokat, díszasztalt készítettek. A szakácsok megismerkedtek a jellegzetes olasz alapanyagokkal, valamint a halak és halfélék
számtalan elkészítési lehetőségével. Részt vettek rendezvényeken és besegítettek egy egészséges étkezésről szóló projekt bemutatóján is.
A hétvégéket viszont igyekeztek hasznosan és kellemesen tölteni. A környékbeli városok, Rimini, Ravenna, San Marino felfedezése egy igazi tengerparti nyaralás élményét nyújtotta.
Köszönjük a IAL iskola minden tanárának és különösen Maria Luisa Bellavista igazgatónőnek a gondoskodást, az oktatást és a szép élményeket.