Megrendezésre került a vendéglátó iskolák tanulóinak XI. Országos Szabadtéri Főzőversenye.
2013.04.19-21. között került megrendezésre a vendéglátó iskolák tanulóinak XI. Országos Szabadtéri Főzőversenye, melyet
a SZABADTŰZI LOVAGREND Verőcén rendezett meg.
A 3 napos programon - melyen grillételeket és bográcsételeket kellett készíteni és tálalni - az ország benevezett 17 vendéglátó iskolája közül az értékes 4. helyezést sikerült megszereznünk. Ezen kívül a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Budapest és környéke Régió különdíját is elhoztuk.
A csapat tagjai: Polyák Kata 12.E, Horváth Péter 12.E, Szepes Tamás 11.E, Garai Dominik 10.E.
Felkészítő tanár: Garai András
Gratulálunk a vendéglátó szakképzésünket öregbítő eredményekhez!
A teljesség kedvéért az elkészített menüink:
Grill ételek:
Sült oldalas Máltai Keri módra
(Sült oldalas héjában sült burgonyával grillezett cukkinival, marinált karfiollal, sült paprikával, fokhagymás tejföl borítással)
Aszalt szilvával töltött sült gombóc
Bogrács ételek:
Mátrai tárkonyos ragu
Karamellizált körtével töltött palacsinta