Az Erasmus+ pályázat keretében ismét újabb két mobilitás indult
Az Erasmus+ pályázat keretében ismét újabb két mobilitás indult márciusban: egy hónapos szakmai gyakorlatra utazott iskolánkból 4-4 tanuló (2-2- szakács és pincér) kísérő oktatóikkal a Spanyolországi Zaragozába és az Ausztriai Rohrbachba.
A Zaragozai partneriskola önálló éttermet üzemeltet, amely egyúttal az itt tanuló diákok gyakorlati munkahelye is. A helybéli lakosok rendszeresen betérnek ide ebédelni, ahol a finom ételek mellett a szívélyes kiszolgálás is várja a vendégeket.
A BBS partneriskolánk saját éttermében és konyháján dolgoznak tanulóink és látják naponta vendégül az intézmény dolgozóit, diákjait.
Egy rövid ismerkedés után tanulóink máris elkezdték a közös munkát a kinti diákokkal az ottani kollégák irányításával. Mindannyian hamar beilleszkedtek a helyi környezetbe és azóta is otthonosan mozognak mind a konyhában és az étteremben egyaránt.
A napi rutin feladatok mellett vendéglátósaink farsangi fesztiválon ügyeskedtek, Sommelier foglalkozáson vettek részt, ahol megismerkedtek a helyi fehér borokkal.
Betekintést nyertek egy osztrák szálloda mindennapjaiba, megtűzdelve a sörkészítés kulisszatitkairól kapott ismertetővel és bemutatóval. A hétköznapokon a diákok kirándulnak, ismerkednek a környék gasztronómiai egységeivel, kulturális lehetőségeivel és a mindennapi munkanapló vezetése mellett tanulnak is
Elmondásuk és a fotók alapján jól érzik magukat!

További tartalmas napokat kívánunk
